Dom: Gert får erstatning efter hundebid i en pause på jobbet

Gert Kjærskov var tæt på at dø, efter at han blev bidt af en hund. Vestre Landsret har nu slået fast, at han har ret til erstatning.

Efter et årelangt forløb har Gert Kjærskov fra Viborg nu fået medhold i sin sag.
Efter et årelangt forløb har Gert Kjærskov fra Viborg nu fået medhold i sin sag.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Efter tre et halvt års tovtrækkeri i retten har Gert Kjærskov nu fået tilkendt erstatning efter et alvorligt hundebid. Det skriver Fagbladet 3F.

For den 53-årige eksportchauffør fra Viborg ændrede livet sig drastisk den 17. april 2015. Han var på arbejde i Sverige, hvor han gik ind på en tankstation for at vaske olie af sine hænder. På vejen faldt han i snak med en kvinde med en svensk terrier, som pludselig sprang frem og bed Gert Kjærskov i hånden. De overfladiske skrammer udviklede sig til alvorlig blodforgiftning, nyresvigt og 10 dage i koma. I sidste ende fik Gert Kjærskov amputeret alle 10 tæer.

- Jeg er lettet over, at jeg har fået medhold i, at der er tale om en arbejdsskade. Men jeg forstår ikke, at sagen skulle køres så langt ud, siger Gert Kjærskov til Fagbladet 3F.

Den 19. november faldt der dom i Vestre Landsret, som slår fast, at han blev bidt i forbindelse med sit arbejde. Dommen betyder, at sagen nu skal køre igen som en arbejdsskadesag for at vurdere Gert Kjærskovs méngrad og hvor stor erstatning han skal have for tabt arbejdsfortjeneste og tab af arbejdsevne.

Sagen afvist flere gange

Arbejdsskadestyrelsen (i dag Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, red.) afviste i sin tid Gert Kjærskovs sag, da styrelsen mente, at han var kommet til skade i sin fritid. 3F ankede på Gert Kjærskovs vegne afgørelsen til Ankestyrelsen. Her blev sagen også afvist, og Ankestyrelsen fik i første omgang medhold i byretten, men landsretten har altså vurderet sagen anderledes.

- Langt om længe har vi fået en helt klar dom, som viser, at man som chauffør også er omfattet af arbejdsskadesikringsloven, når man holder sine lovpligtige kørehviletidspauser. Det er en principiel dom, som fremover vil danne præcedens, hvis lastbil-, bus- eller taxichauffører kommer til skade, mens de holder en pause på jobbet, siger Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F.

2:58
TV MIDTVEST lavede i 2016 dette indslag om Gert Kjærskovs sag.