Georg Sørensen: Rigtigt at aflyse superligakamp

Skilte blev revet ned og ruder knust på MCH Arena. - Jeg tør ikke tænke på, hvad der kunne være sket, siger MCH-direktøren.

Det var den helt rigtige beslutning, der blev truffet, da man søndag valgte at aflyse superligakampen mellem FC Midtjylland og FC København på MCH Arena i Herning - det fastslår direktøren for MCH, Georg Sørensen, over for TV MIDTVEST.

Georg Sørensen peger på, at den kraftige blæst, der nåede op på orkanstyrke, var skyld i flere skader, der kunne have bragt publikums sikkerhed i fare.

Georg Sørensen fortæller her om skaderne på MCH Arena

- Da orkanen ramte MCH Arena blev skilte revet ned både på og uden for, ruder blev knust, og vi tør på ingen måde tænke på, hvad der kunne være sket, hvis der havde været 11.000 gæster på MCH Arena, siger Georg Sørensen.

Beslutningen på truffet klokken 17 - en time før kampstart. Inden da havde FC Midtjylland ved middagstid skrevet på sin hjemmeside, at kampen ville blive gennemført. Det medførte en del kritik på de sociale medier - FCK-spilleren Mathias Zanka Jørgensen - skrev for eksempel "amatører" på Twitter. 

Der var dog også flere, der støttede beslutningen - blandt dem TV 3s fodboldekspert Jesper Grønkjær, der selv var på stadion. Grønkjær skrev på Twitter, at "taget gynger og sejler på langsiden".

- Det var en stor beslutning i går, fordi vi skulle vurdere på noget, der kunne ske. På det foreliggende grundlag sent i går eftermiddag tog vi ingen chancer af hensyn til spillernes og publikums sikkerhed. Det var alle parter, beredskabet, brand og redning, politiet, kampens dommer og FC Midtjylland helt enige om, siger Georg Sørensen.

 

 

 

 

 

TV MIDTVESTs omtale af den aflyste kamp fra nyhederne søndag