Geocacher: Jeg har det fint

En 70-årig geocacher fra Holstebro opfordrer nu andre til at downloade 112-appen.

hoverdal.jpg

Torsdag aften sad en 70-årig geocacher fra Holstebro uhjælpeligt fast i et sumpområde ved Hoverdal Plantage. Han fik dog hurtig hjælp takket være 112-app'en. Han opfordrer nu andre til at downloade app'en.

- Jeg var meget glad for, at redningsfolkene hurtigt kunne finde mig. Jeg vil bestemt anbefale, at man har den app installeret, fortæller den 70-årige mand, der ønsker at være anonym.

Han siger, at han har det fint, men at han er lidt øm efter torsdagens oplevelser.

- Jeg ville gå tilbage til bilen, og havde tjekket underbunden i skoven. Jeg tog et skridt frem med venstre ben, men pludselig går det ned i underlaget til overknæet, fortæller manden.

- Jeg forsøger at finde nogle pinde og komme fri. Det bruger jeg cirka et kvarter på, men jeg kan ikke komme fri. Der var ingen forbindelse på min telefon, men heldigvis havde jeg installeret 112-app'en, fortsætter han.

Ved hjælp af 112-app'en fik han forbindelse til alarmcentralen. App'en sendte hans position, og så kom der hjælp 20 minutter senere. 

- To mand kunne ikke trække mig op, så de måtte bruge en stige, fortæller han om afslutningen på den dramatiske aften. 

Moderne skattejagt

Den ældre mand var i går aftes ude at geocache. Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af GPS-koordinater finder - eller geocacher - "skatte", der er placeret over hele verden.

Man starter på internettet, hvor man på www.geocaching.com finder geocachens koordinater, som man navigerer efter ved hjælp af gps'en. Der finder man også en beskrivelse af det sted, altså geocachen, man leder efter, og et hint til, hvor man finder den.