Genbrugstyveri hersker i Nykøbing

Genbrugspladsen i Nykøbing har inden for den sidste måned oplevet flere tyverier. Derfor har de nu hyret et privat vagtværn.

genbrug
Foto: Claus Rud Jensen

Selv om overvågningsudstyret og pigtrådshegnet omkring pladsen kunne tyde på det, så er det hverken bunker af penge eller juvelbesatte smykker, de får stjålet på genbrugspladsen i Nykøbing. Det er derimod ting smidt på skrot, der frister dag og nat.

Til de ubudne nattelige gæster har pladsen fået installeret overvågningsudstyr, og så har de hyret vagter til at patruljere.

- Vi runderer altid med hund på åbne pladser. Så hvis indbrudstyv synes, de har lyst til at komme ind, så skal de have lov til det, siger Preben Andersen, der er vagt på genbrugspladsen.

Udover private personer, der stjæler bevist eller ubevist fra genbrugspladsen ved højlys dag, så har tyve af flere omgange brudt ind på pladsen om natten, hvor de er gået efter elektronik.

Det er dog ikke kun de natlige tyverier, de døjer med på genbrugspladsen.

Også de såkaldte klunsere vælger sommetider at tage lidt ekstra med hjem, efter de har fået tømt deres trailer.

- Desværre er der så nogen, der tror, at de kan tage det med, fordi det er smidt ud som affald, siger Birgitte Frederiksen.

Især elektronikken kan være et problem, hvis det finder vej ud af genbrugspladsens indhegning.

- Det er meget vigtigt med elektronik, at folk der har smidt deres harddiske ud, ikke oplever at den kommer i de forkerte hænder. Når det kommer her på pladsen, så skal vi jo forsikre dem om, at det bliver smidt ud forsvarligt, lyder det fra Birgitte Frederiksen.

 

Birgitte Frederiksen ønsker at opfordre de mange klunsere til i stedet, at købe genbrugsvarer i genbrugspladsens butik i fremtiden. Her bliver nogle af de ting, der er for gode til at blive smidt ud, solgt.

- Det er jo også med til at holde vores afgifter og vores affaldsafgifter nede for alle morsingboere, at vi kan sælge det videre og på den måde få en indtjening, siger hun.

 

Genbrugspladsen har anmeldt de seneste tyverier til og afleveret overvågningsbilleder af tyvene til politiet.