Gedekød hitter

Folk har fået smag for det magre gedekød, som er både sundt og anderledes.

Den stadigt stigende interesse for gedekød kan også mærkes ude hos de landmænd, der producerer det. En af producenterne er Lindbjerg Økoged ved Struer, som ligeså langsomt oplever et stigende salg af gedekøds-produkterne.

 - Det er steget rigtig meget indenfor det seneste stykke tid. Vi kommer til at sælge 50 % mere i år i forhold til sidste år. Kunderne vil godt prøve noget nyt og spændende, især hvis det er sundt, siger varechefen for supermarkedskæden Irma.

Folk er inspireret fra udlandet

Gårdejer Jesper Vadsholt, som har firmaet Lindjerg Økoged, har et bud på, hvorfor der er interesse for gedekød i Danmark:

 - Folk vil prøve noget specielt. Og typisk er det fordi de har været i Grækenland eller Portugal, og smagt gedekød. Og det vil de så gerne have på tallerkenen herhjemme også, siger han.

Hans forretning producerer årligt 2 tons gedekød til spisning. Lige nu arbejder Lindbjerg Økoged sammen med Naturpark Thy på et projekt der skal omdanne dele af naturparken til græsningsarealer for blandt andet geder.