Gang i byggeriet i Herning

I Herning mærker de forårstegn indenfor byggeriet. Antallet af byggeansøgninger stiger.

Murer_naer.jpg

Der er ikke meget gang i boligmarkedet og byggeriet i Danmark. Men i Herning Kommune går det modsatte vej. Her stiger antallet af byggeansøgninger.

46 procent flere byggeansøgninger

I januar 2011 fik Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune 80 ansøgninger om byggeri. I januar 2012 var der kommet noget mere gang i den. Her fik de 117 ansøgninger om byggeri.

Fremgangen glæder.

 - Det er ikke kun udestuer og carporte, der søges byggetilladelser til. Det er også nye boliger. Det tager jeg som et første tegn på et begyndende opsving i byggebranchen, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget Finn Stengel Petersen.

Første positive tegn

 - Det er ingen hemmelighed, at husebyggeriet var gået næsten helt i stå i 2011. Det er første gang i flere år, at vi ser optimistiske tendenser, fortæller Finn Stengel Petersen.

Han fortæller, at det primært er private, som har sendt byggeansøgningerne. Erhvervsbyggeriet går derimod stadig trægt.

Flere udstykninger på vej

Tjørring er en af de byer, hvor der er stor efterspørgelse efter grunde. Her er alle grunde solgt, og derfor bliver der nu lavet to nye kommunale udstykninger på Løvbakkevej.

- På mandag vil vi snakke om at udstykke flere grunde i Herning Kommune. Det skal ikke være sådan at der ikke er grunde, når der er efterspørgelse, fortæller Finn Stengel Petersen.