Se video: Gammel fabriksbygning forvandlet til ruin på få timer

En brand i en fabriksbygning i Bording var torsdag aften årsag til, at brandfolk og politi var massivt til stede.

1:07
Der var ikke meget tilbage af den gamle fabriksbygning, da brandvæsnet omkring midnatstid var ved at få kontrol over branden.
Foto: 112 Midtjylland

En fabriksbygning ved Bording er i dag voldsomt medtaget, efter en brand torsdag aften fik fat i det meste af bygningen. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der har været gået ild i det meste, så det har været en voldsom brand. Politiet forlod stedet ved midnatstid, da branden var under kontrol, men Beredskabsstyrelsen har haft en vagt på derude det meste af natten for at sikre, at branden ikke blusede op igen, fortæller Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Mellem klokken 23-23:30 fik brandfolkene fra Brand og Redning Midtvest med assistance fra Beredskabsstyrelsen kontrol over en brand på Fabriksvej i Bording. Forud for det havde brandfolkene gennem flere timer kæmpet med at få styr på den brand, som var opstået i en bygning, der har indeholdt en møbelforretning.

Udover brandfolk var politiet også på stedet.

- Vi var der for at sikre, at brandvæsnet kunne arbejde. Det betyder blandt andet, at vi sørgede for, at trafikken blev afviklet, og at den ikke generede brandvæsnets arbejde, fortæller vagtchefen.

Børn blev evakueret 

I nærheden af bygningen på Fabriksvej holdte over 200 børn og deres håndboldtrænere til på en skole. Der var tale om børn fra Næstved og Roskilde, som i disse dage deltager ved Midtjysk Julecup i Bording.

De endte med at blive evakueret fra stedet, da røgen fra branden havde spredt sig til den nærtliggende skole, men der var dog på intet tidspunkt tale om, at situationen var alvorlig.

- Der har ikke på noget tidspunkt været nogen form for farer forbundet med børnene og deres trænere, men grundet røggener blev det besluttet, at de skulle forlade skolen, fortæller Lars Even.

Vagtchefen oplyser, at der i løbet af de kommende dage skal sendes teknikere ud på stedet for at finde årsagen til branden.