Gamle træer fældet ulovligt: Det handler om udsigt

Skive Kommune har meldt en om sag om flere fældede træer til politiet.

De fældede træer stod på et kommunalt areal i nærheden af hallen i Glyngøre.
De fældede træer stod på et kommunalt areal i nærheden af hallen i Glyngøre.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Udstyret med en motorsav har en eller flere ukendte personer fældet flere gamle træer i en skov i nærheden af Ringvejen i Glyngøre.

En handling som Skive Kommune tager så alvorligt, at sagen nu er meldt til politiet.

- Jeg synes, at det er ærgerligt. Specielt fordi man har skovet gamle bestandstræer, der også skulle have stået i området om 20-30 år, siger Tom Bøgholm, der er formand for Park & Vej i Skive Kommune. 

Formanden var tilfældigvis selv i området, da træerne blev fældet i sidste uge.

- Jeg var oppe at tale med nogle af mine medarbejdere, der løste en opgave i skoven, da vi hørte en motorsav i nærheden. Det undrede mig, fordi der er tale om et kommunalt areal, og da jeg undersøgte sagen, fandt jeg flere træer, der lige var blevet fældet, forklarer han.

Formanden fandt otte ny fældede træer, men kunne også se, at der lå flere træer i området, der tidligere var væltet uden tilladelse. Og han er ikke i tvivl om motivet. 

1:02
Se et interview med politiassistent Niels Bach her.

- Jeg tænker, at det må handle om udsigt. Det er den eneste logiske forklaring, og det er ærgerligt, at man griber til den slags uden at kontakte kommunen for at høre, om man kan finde en løsning. Vi har ikke modtaget ansøgninger om at få fældet træer i området, siger Tom Bøgholm.

Politiet: Nogen har fået en bedre udsigt

Og politiet finder også teorien sandsynlig.

- Træet ligger derude endnu, så forklaringen er ikke, at den pågældende har manglet brænde. Og vi kan jo se, at der er nogle huse, der har fået bedre en udsigt. Jeg siger ikke, at det er derfor, men der i hvert fald nogen, der har fået en bedre udsigt, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Han understreger, at ordensmagten meget gerne vil have hjælp fra offentligheden.

- Vi tror på, at der er mere end en person, der ved, at det her er foregået. Så vi hører meget gerne fra borgere i Glyngøre, der ligger inde med en viden, som de ønsker at dele med politiet, siger han.

 

 
 
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST