GALLERI: Gymnaster med X Factor

To tidligere Holstebro-gymnaster fryder sig over, at gymnastik-kulturen stadig står meget stærkt i Holstebro.

Forårsopvisning i Holstebro
Forårsopvisning i Holstebro
Foto: Flemming Christensen

- Det har været helt vildt højt niveau. Altså Holstebro, det ligger bare i toppen.

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos forstanderen for Bøvling Idrætsefterskole, Martin Højbjerg Wiborg. Han er ikke helt neutral, da han selv er tidligere elitegymnast i Holstebro og glæder sig over niveauet ved forårsopvisningen på hjemegnen. 

- Der er rigtig, rigtig mange gymnaster, og der er rigtig mange gymnaster på højt niveau, fastslår han.

Og tilskuere er der også mange af. Over 3000 fandt lørdag vej til arenaen. Søndag forventes lige så mange.

Flere drenge

Det lover godt for fremtiden, mener Martin Højbjerg Wiborg. Her skal der nemlig gerne lidt flere drenge på gulvet.

- Drengegymnastikken har været lidt klemt. Der er ikke så mange drenge, der går til gymnastik. Jeg kan ikke forstå det, siger forstanderen.

Hans elever har allerede leveret en flot opvisning og har dermed været opvarmning for et af Danmarks bedste rephold, som lige inden samtalen har leveret et brag af en opvisning.

Bøvling Idrætsefterskole på gulvet.
Bøvling Idrætsefterskole på gulvet.
Foto: Flemming Christensen

- Når man ser sådan noget som det her. Der er jo virkelig nogle drenge her, der har noget X Factor, siger han med henvisning til repholdets opvisning.

- Der er jo nogle drenge, der springer på sindssygt højt niveau. Jeg tænker, det må der være masser af små drenge, der har lyst til også.

Ung gymnastik

Karen Hedegaard har selv trådt sine barnegymnastiksko i Holstebro. Siden har hun været andre steder i landet med stærke gymnastiktraditioner. Hun glæder sig over, at Holstebro stadig står meget stærkt på det danske gymnastikkort. Karen Hedegaard fremhæver følgende ting ved gymnastikkulturen i Holstebro.

- De er gode til at lave noget gymnastik, som de unge mennesker, de kan være i, og vi ser jo også en kultur her, hvor de voksne er her. Dels fordi de kommer som tilskuere men faktisk også bliver ved med at lave gymnastik, siger hun.

Holstebro Lemvigegnens Rephold leverede et usædvanligt show.
Holstebro Lemvigegnens Rephold leverede et usædvanligt show.
Foto: Flemming Christensen

Folk kommer fra mange egne af Jylland og få fra Fyn for at dyrke gymnastik i Holstebro. Det vidner om en meget stærk kultur.

- Her i Holstebro, det skal de simpelthen have, de har formået, at arbejde så benhårdt på, at have så dygtige instruktører, at de kan holde det niveau, at folk kører hertil ikke også. Det er unikt, siger Karen Hedegaard.

- Jeg bliver rigtig, rigtig glad efter at have været væk og er kommet tilbage, så er det her stadigvæk i mange generationer endnu, spår hun med henvisning til det sprudlende gymnastikmiljø.

Karen Hedegaard fremhæver også de mange efterskoler i området som væsentlige kulturbærere for gymnastikken.