Gaderøver måtte nøjes med cigaretter

Et ungt kærestepar blev sent tirsdag aften udsat for gaderøveri i Ikast. En pakke cigaretter var dog alt, hvad gerningsmanden slap afsted med.

Udrykning-naer050712_2.jpg

En 17-årig mand og hans 18-årige kæreste blev sent onsdag aften passet op af en ung mand, da parret gik langs Enghavevej i Ikast. Manden ville have penge, men parret havde ikke nogen.

- Han startede med at tage fat i kraven på manden og sige, at han ville have 100 kr. Han skubbede også til kæresten og rodede så selv deres lommer igennem for at finde penge. Han fandt dog kun en pakke cigaretter, som han stak afsted med.

Det forklarer Jeppe James Olsen, der er politikomissær ved lokalpolitiet i Herning, til TV MIDTVEST.

Kæresteparret fik et godt kig på gerningsmanden. Derfor har politiet nu et detaljeret signalement at arbejde ud fra.

- Der er tale om en mand i starten af 20'erne. Han er ca. 170 cm. høj, almindelig af bygning, har kort sort hår og bliver beskrevet som moulat. Han bar en sort vest og mørke bukser, og så talte han med udenlandsk accent, forklarer Jeppe James Olsen.

Ud fra signalementet er gerningsmanden ikke umiddelbart kendt af politiet.

"Undskyld, jeg er skæv"

Gerningsmanden undskyldte under vejs over for det unge kærestepar.

- Han sagde til dem, at han gjorde det, fordi han var skæv, så han må have haft et akut behov for penge. Det er lidt specielt, at han sådan undskylder over for ofrene, mener politikomissæren.

Men selvom gerningsmanden beklagede sin brøde og kun slap afsted med en pakke cigaretter, er det allivevel en grov forbrydelse, han har gjort sig skyldig i.

- Når man under vold eller trusler om vold, frarøver nogen noget, er der tale om røveri. Og her har han jo fat i kraven og skubber til kæresten. Et simpelt tyveriforhold kan ofte hurtigt udvikle sig til et egentligt røveri, slutter Jeppe James Olsen.

Politet håber nu på at komme i kontakt med flere vidner. Især en mand, som befandt sig i umiddelbar nærhed af episoden, vil politiet gerne høre fra.

Kender du noget til sagen? Så kontakt politiet på 114.