Gaderøveri og vold - voldsom nat i Viborg

En ung mand blev frarøvet sin rygsæk, da han forlod et diskotek. Dertil kommer flere sager om vold og slagsmål.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi kan se tilbage på en usædvanligt travl nat i og omkring Viborgs værtshuse og diskoteker.

Der var mange folk i byen, og det betød, at betjentene måtte håndtere stribevis af sager om blandt andet vold og gadeuorden.

Døgnrapporten indeholder også et enkelt røveri. Det gik ud over en 18-årig mand, der klokken 03.17 forlod Temabar i Gravene og gik over mod Andelskassen. 

- To mænd kom løbende bagfra, tog fat i hans nakke og bukkede ham forover, hvorefter de tog hans rygsæk, fortæller vagtchef Ole Vanghøj.

Rygsækken indeholdt værdier for 10.000 kroner. Den unge mand, der ikke kan give en nærmere beskrivelse af røverne, kom ikke noget til ved røveriet.

Tidligere på natten - klokken 01.49 - blev politiet kaldt til et værtshus, hvor 26-årig mand fra Bording ifølge sigtelsen slog en 30-årig viborgenser med knytnæve og nikkede ham en skalle. Den 26-årige er nu sigtet for vold og fik samtidig et forbud mod at komme på værtshuset.

Dårlig stemning

Klokken 01.52 opstod der slagsmål mellem to mænd uden for en restauration i Vesterbrogade. Politiet fik skilt parterne ad, og de er nu sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Klokken 02.15 havde en 22-årig viborgenser svært ved at holde den gode tone, da politiet bad ham om at forlade stedet i Vesterbrogade.

- Kollegerne fik at vide, at de bare skulle holde deres kæft, og så blev han kortvarigt anholdt. Han er siget for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, siger vagtchefen.

Klokken 04,56 var der gal på Fælledvej, hvor der var optræk til slagsmål mellem tre personer. Betjentene fik parterne gik at gå hver til sit, og det endte uden sigtelser.

Endelig indeholder døgnrapporten endnu en anmeldelse om vold, som politiet nu skal have fulgt op på.

- Alkohol spiller naturligvis en stor rolle, men så mange sager i en enkelt by er altså mere end normalt. Det er svært at sige hvorfor, men nogle gange kan man bare fornemme, at der er i dårlig stemning i byen, siger vagtchefen.