Gade: Thorning svigter landdistrikterne

I et åbent brev til Helle Thorning-Schmidt anklager Søren Gade statsministeren for at svigte landdistrikterne.

sorengade_0.jpg

Folketingskandidat Søren Gade (V) tager sammen med partikollegerne Kristian Jensen og Inger Støjberg nu til genmæle over for statsministeren og udtalelser, som hun gav til TV MIDTVEST under et live interview i fredags.

- Når man er statsminister i Danmark, så er man statsminister for hele Danmark. Ikke kun for København og omegn. Derfor er vi ekstremt skuffede over, at du kun har spot til overs for de mange danskere i landdistrikterne, der efterlyser en udflytning af statslige arbejdspladser. For mens fremgangen så småt tager fat i hovedstadsområdet, så er der forsvundet arbejdspladser i landdistrikterne. Beskæftigelsen er eksempelvis faldet med 1.000 personer i Vestjylland og knap 1.700 personer i Nordjylland, siden du blev statsminister. Det er ikke godt nok, skriver Søren Gade på sin facebook-profil.

Se interviewet med statsministeren 29. maj her:

11:06
Jobs, sundhed og udflytning af statslige arbejdspladser er blandt emnerne

Søren Gade til statsministeren: Du er arrogant

- Venstre har foreslået at udflytte statslige arbejdspladser fra København. Da du for nyligt blev interviewet til TV MIDTVEST, sagde du om forslaget, ”Jeg synes ikke, at det er en seriøs måde at gøre tingene på.” Vi kunne ikke være mere uenige. En udflytning af statslige arbejdspladser løser selvfølgelig ikke udfordringerne alene, men det er et vigtigt skridt på vejen og vi synes, ærlig talt, at det er utroligt arrogant, at du blot slår det hen som ligegyldigt, skriver han.

Statsministeren forsvares i dag af partikollegaen Simon Kollerup (S):

- Det er for useriøst. Vi bør forberede os grundigt i spørgsmålet om statslige arbejdspladser, så vi gør det rigtigt. Derfor giver jeg ikke meget for den skingre tone i Venstre, der med store armbevægelser render og lefler for yderområderne i de her tider, siger han.

Bedre vilkår for fødevaresektoren

Venstre har sammen med DF og Konservative fremlagt en fødevare- og landbrugspakke, hvor de vil give en håndsrækning til landbruget.

- Vi mener ikke, at dansk landbrug skal lide under særregler, der hæmmer erhvervets konkurrenceevne. Vi har også sagt, at vi vil liberalisere planloven, så kommunerne kan få mere albuerum til at skabe udvikling. Kommunerne hilser en liberalisering velkommen, men du mener måske også, at det forslag er useriøst? Hvornår begynder du at tage landdistrikternes udfordringer seriøst?, slutter han.

Opdateret 14.53