Gade: Jeg har aldrig været kandidat

Selv om mange har spået Søren Gade en fremtid som borgmester for Holstebro, så siger han selv, at han aldrig har været kandidat. Han har i stedet arbejdet for at overtale Ulla Tørnæs.

web_gade.jpg

På et møde onsdag aften blev Ulla Tørnæs officielt indstillet som Venstres borgmesterkandidat i Holstebro. Og det kom som en overraskelse for flere. Mange havde regnet med, at den populære forhenværende forsvarsminister, Søren Gade, ville stille op.

- Jeg har måske nogle andre ideer om, hvad jeg gerne vil. Det betyder ikke, at jeg er ligeglad med den by jeg bor i, jeg holder meget af den. Og jeg vil stadigvæk kæmpe for, at vi får en borgerlig borgmester ved næste valg. Og jeg håber, at det bliver Ulla Tørnæs, siger Søren Gade.

Og Søren Gade har faktisk været en af hovedarkitekterne bag Ulla Tørnæs's kandidatur.

- Faktisk var det Søren Gade, der som den første kontaktede mig og spurgte, om ikke jeg kunne være interesseret. Og det blev jeg lidt overrasket over og sagde til ham, at det havde brug for tid til at tænke igennem, om det var noget for mig, siger Ulla Tørnæs.

Se her et længere interview med Søren Gade, hvor han blandt andet vurderer Ulla Tørnæs's chancer for at blive borgmester:

3:43