Gade blander sig i kommunefusion

En stor brøler at kalde den nye storkommune for Holstebro mener venstres Søren Gade

Det er et helt forkert signal der sendes når en eventuel nordvestjysk stor kommune skal hedde Holstebro.

Meldingen kommer fra venstres gruppeformand Søren Gade, der nu blander sig i debatten om fusionen mellem Holstebro og Struer kommuner.

- Det er en stor brøler når der insisteres på, at kommunen skal hedde Holstebro, siger Søren Gade til Dagbladet Holstebro-Struer.

Han peger på at kommunen i stedet burde kaldes for Holstebro-Struer og køber ikke argumentet om, at Holstebro er væksmotor og hovedby i en eventuel fusion.

Ringkøbing-Skjern ved folk godt hvor ligger. Ulfborg-Vemb var heller ikke noget problem i sin tid. Det vil Holstebro-Struer heller ikke være, siger Søren Gade til avisen.

Den tidligere venstre-minister har selv haft bopæl i Holstebro i en årrække, og mener at parterne i en fusion bør vise storsind for at det kan lykkes. Det gælder både i forhold til navn, men også med hensyn til arbejdspladser.

- Når man kan flytte statslige arbejdspladser til provinsen, så kan man også sprede de kommunale arbejdspladser. Der er trods alt ikke mere end 12 minutters kørsel mellem Struer og Holstebro, slutter Søren Gade.

 Vælgerne i de to kommune skal til stemme-urnerne den 3. december for at tage stilling til fusionen. Det sker i forbindelse med afstemningen om de danske EU forbehold.