Gaardsted: Sundhedsstyrelsen skal ikke blande sig

Socialdemokratiske Karin Gaardsted fra Viborg vil have, at Sundhedsstyrelsen blander sig uden om fedme-operationer. DF er uenig.

karin_gaardsted.jpg
Foto: TV MIDTVEST

Regionshospitalet Viborg står til at miste komplicerede fedme-operationer, hvis Sundhedsstyrelsen skal bestemme. Men det skal de ikke, mener det socialdemokratiske folketingsmedlem, Karin Gaardsted.

- Man skal respektere, at Region Midtjylland har valgt, som de har gjort, og der har ikke været nogen grund til at flytte rundt på noget, siger hun.

Hun og partifællen, Anders Kühnau, der er formand for netop Region Midtjylland, mener, at Sundhedsstyrelsen politiserer.

- Jeg kunne forstå, hvis det var på baggrund af, at man ikke kunne magte opgaven i Viborg, lavede fejl eller ikke havde personale til det, men det er jo slet ikke tilfældet. Derfor er det meget overraskende, uddyber Karin Gaardsted.

DF: Sundhedsstyrelsen skal se det store billede

Dansk Folkepartis Liselott Blixt, som er formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget, mener ikke, at den slags beslutninger partout skal træffes i regionsrådet.

- Sundhedsstyrelsen kigger på hele Danmark. Det skal de i hvert fald gøre. Så på den måde politiserer de ikke. Jeg synes netop indimellem, at regionerne holder på deres og ikke tænker på hele Danmark, men kun på deres lille region, slår hun fast.

Hverken Sundhedsstyrelsen eller Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har i dag ønsket at kommentere sagen.

1:58