Krydsfelt

Gårdejer opfordrer MF’ere til at huske deres hjemegn

Folketingsmedlemmer valgt i Nordvestjylland skal kæmpe mere for deres lokale egn, mener gårdejer og iværksætter fra Hjerm.

Gårdejer og iværksætter Kristian Lundgaard-Karlshøj mener, at de lokale folketingspolitikere skal tænke i langsigtede løsninger for deres hjemegn, i stedet for at tænke i kvik-fix-løsninger.
Gårdejer og iværksætter Kristian Lundgaard-Karlshøj mener, at de lokale folketingspolitikere skal tænke i langsigtede løsninger for deres hjemegn, i stedet for at tænke i kvik-fix-løsninger.

En egn skal have andet og mere end hurtige politiske løsninger, mener gårdejer og iværksætter Kristian Lundgaard-Karlshøj fra Ausumgaard mellem Struer og Holstebro.

- I bund og grund drejer det sig om, at vi der er her, vi skal have det godt – og så skal vi ellers have lov til selv at bygge vores område op, siger Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Kristian Lundgaard-Karlshøj påpeger i det politiske debatprogram Krydsfelt, at for eksempel udflytning af statslige arbejdspladser, som han kalder et kvik-fix, ikke nødvendigvis er det rigtige for en egn.

Men, hvad mener du med kvik-fix?

- Vi bliver nødt til at tænke mere langsigtet end disse kvik-fix-løsninger, som der bliver tænkt i rundt omkring. Kvik-fix, det er for eksempel udflytning af statslige arbejdspladser. Jeg synes det er rigtig godt – men det er bare ikke det, der løser det hele. Det vi skal, det er, at vi skal bygge på de kompetencer og de værdier, vi har i forvejen. Og så skal vi tiltrække mennesker, som værdsætter de værdier. Vi skal ikke bare få folk hertil for at hæve et indbyggertal – vi skal have fat i de rigtige folk, siger Kristian Lundgaard Karlshøj.

MF’ere: Vi tænker på den egn, vi kommer fra

Hvor meget bekymrer folketingsmedlemmer sig om deres hjemegn? Hvad kan og vil de gøre for det område, hvor de er valgt? Ret meget, hvis man spørger tre lokale MF’ere, som også deltager i magasinprogrammet Krydsfelt.

- Når vi sidder og laver lovgivning, så kan det ikke undgås, at den lovgivning vi laver, den udspringer, fra den egn vi kommer fra. Det er der, vi finder meget af vores inspiration, siger Thomas Danielsen, valgt til Folketinget for Venstre i Struer.

Med i tv-debatten er også Annette Lind, socialdemokratisk folketingsmedlem fra Holstebro og Orla Østerby, MF for de Konservative fra Lemvig.

- Man skal være sig fuldstændig bevidst om, hvor man kommer fra. Man møder kolleger til gruppemøder, og når man sidder der, så er der en anden verden i det vestjyske, end der er i København, siger Orla Østerby.

Hele den politiske debat med Annette Lind (Soc.dem.), Thomas Danielsen (Venstre), Orla Østerby (Kons.) og gårdejer og iværksætter Kristian Lundgaard-Karlshøj kan ses her: 

28:05
Hvor meget bekymrer folketingsmedlemmer sig om deres hjemegn? Hvad kan de reelt gøre for det område, hvor de er valgt?\nI Krydsfelt er Nordvestjylland denne gang under lup, når tre lokale folketingsmedlemmer er i debat med en iværksætter.\nVært: Klaus Knudsen Pedersen.