Gågade i nye klæder

Gågaden i Herning er i en forvandlingsproces. De sidste belægningssten er lagt, og nu er gågaden fremtidssikret.

Ny herning gågade
Foto: Kevin Kjær Lauridsen, TV MIDTVEST

Maskotten for Herning BlueFox delte karameller ud. Torvet var fyldt med Porscher, og der blev gjort klart til masser af musik og festivitas i anledningen af, at de sidste brosten er lagt på plads i gågaden i Herning.

- Vi fejrer åbningen af vores gågade her i Herning. Den er færdig, siger Allan Kristensen, der er citychef i Herning.

For ti år siden ønskede Herning kommune at gøre gågaden mere indbydende. Siden er der blevet lagt cirka 300.000 sten, og der er blevet gravet rørledninger og internetkabler, og hvad der ellers er nødvendigt for fremtidens butikker ned i jorden.

- Vi har skabt en ny fremtidssikret gågade, der gør, at vi er clearet til fremtiden, siger Allan Kristensen.

Der er også blevet lavet en legeplads midt på gågaden. Den er godt nok ikke helt færdig endnu. Der er lavet klatrestativer og små øer rundt i gågaden, hvor man kan sidde og nyde den nye gågade. Og det kan måske lokke flere folk fra Herning Centeret og ned i gågaden.

- Vi kan godt lide at komme ud nogle steder, hvor det ser rimeligt godt ud. Og det gør det jo faktisk her nu. Så det kunne da godt være, at det blev mere aktuelt at komme herned nu, siger Arne Dalsgaard, der kommer fra Herning.

Der vil stadig blive arbejdet på at sætte cykelstativer og skraldespande op og så skal legepladsen også gøres færdig. Gågaden ved være helt færdigbygget i starten af august. 

1:15
Gågaden i Herning er midt i en forvandlingsproces. De sidste belægningssten er lagt, og nu er gågaden fremtidssikret.