Fyrværkerikontrol: De fleste har orden i sagerne

Der blev kun fundet mindre mangler, da TV MIDTVEST tog med på uanmeldt kontrol i Viborg.

Knud Erik Thorsager på fyrværkerikontro
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Om tre dage går det løs.

Nytåret skydes ind med masser af fyrværkeri, og indtil da har de midt- og vestjyske beredskaber travlt med at kontrollere de mange salgssteder.

TV MIDTVEST var torsdag med beredskabsinspektør Knud Erik Thorsager fra Midtjysk Brand & Redning på uanmeldt kontrol i Viborg, og overordnet set der styr på tingene.

- Vi har oplevet tre steder, hvor der var mindre mangler af forskellig karakter, men ellers synes jeg, at vi har mødt nogle mennesker, som gerne vil, at tingene er i orden og gerne vil lytte og rette op bagefter, siger han.

Manglerne handlede om, at fyrværkeriet var stablet for højt, et andet sted blev der opbevaret for store mængder indendørs, og den tredje fejl drejede sig om. at udstillingsvarerne, som ikke må indeholde krudt, ikke var mærket "Dummy - prøve".

Midtjysk Brand & Redning har en ambition om at kontrollere så mange salgssteder som muligt. Og selv om indtrykket torsdag var overvejende positivt, er det hele ikke rosenrødt.

- I dag havde vi en god fornemmelse modsat i går, hvor vi havde nogle steder, hvor der bestemt ikke var orden i tingene, konstaterer Knud Erik Thorsager.

Formålet med kontrollerne er i sidste ende at undgå ulykker, og beredskabsinspektøren er overbevist om, at det hårde arbejde betaler sig.

- Når man er gået, kan man godt have en fornemmelse af, at de tænker: Nu slap vi af med dem... så kører vi tilbage i den gamle plovfure. Det sker givetvis også sommetider, men generelt synes jeg, at vi har et rimeligt fornuftigt samarbejde med dem, der sælger fyrværkeri, siger Knud Erik Thorsager.

Midtjysk Brand & Redning regner med at kontrollere 50 salgssteder i Viborg og Silkeborg Kommuner inden nytår.

 

2:11
Brandvæsnet har drøntravlt med at kontrollere sikkerhed ved fyrværkeriforhandlere i landsdelen.