Med på kontrol: Fyrværkeriforhandlere under lup

Med kun to dage til nytårsaften er salget af fyrværkeri for alvor skudt i gang. Det betyder også højsæson for fyrværkerikontrollen.

Beredskabsinspektør Per Borg Jakobsen fra Nordvestjyllands Brandvæsen har travlt med at kontrollere fyrværkeriforhandlere.
Beredskabsinspektør Per Borg Jakobsen fra Nordvestjyllands Brandvæsen har travlt med at kontrollere fyrværkeriforhandlere.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Mængden bliver kontrolleret, mærkaterne set efter og antallet af brandslukkere talt op.

I disse dage turnerer beredskabsinspektør Per Borg Jakobsen og to kolleger fra Nordvestjyllands Brandvæsen rundt hos fyrværkeriforhandlere i deres område, der dækker Lemvig, Holstebro, Skive og Struer Kommune.

- Vi kigger efter, om der er de slukkere, der skal være, og om oplaget er for stort, og om der er ryddet nogenlunde op, fortæller han. 

Første besøg er hos Land og Fritid i Skive, hvor butikschef Keld Lund er glad for besøget.

- Jeg synes, det er fint med kontrol, så vi er sikre på, at der bliver opfyldt det, vi skal, siger han.

Beredskabsinspektøren har da heller ikke det store at komme efter.

- Jeg synes, det gik rigtig godt. Der var nogle småting og det fik vi snakket om og det retter de ind efter uden problemer, fortæller han. 

Ingen bøder eller anmeldelser endnu

Generelt har der ikke været brug for at hæve pegefingeren særligt højt på de seneste dages kontroller. Nogle har placeret fyrværkeriet på adgangsvejen i containerne og andre har glemt en ekstra brandslukker, men det er ikke noget som giver anledning til hverken bøder eller politianmeldelser, fortæller Per Borg Jakobsen. 

Hos T. Hansen i udkanten af Skive er der heller ikke grund til at frygte kontrollen for pladsformand Daniel Laursen. 

- Det er første gang, jeg er pladsformand, og det gik jo rigtig godt, så det er jeg fuldt ud tilfreds med. Jeg regnede heller ikke med, der ville være noget, siger han.

Nordvestjyllands Brandvæsen fortsætter den planlagte kontrol til og med søndag. Du må kun fyre fyrværkeri af i perioden 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri uden en tilladelse fra Politiet. 

Du må købe fyrværkeri i butikkerne fra 15. december til 31. december og må højst opbevare fem kilo krudt i hjemmet.

1:42
Med kun to dage til nytårsaften er salget af fyrværkeri for alvor skudt i gang. Det betyder også højsæson for fyrværkerikontrollen. Vi tog med Nordvestjyllands Brandvæsen på kontrol i Skive.