Fyringer meldt ud på aviser

36 medarbejdere har i dag fået at vide, at de ikke længere er ansatte på Midtjyske Medier. Mange har valgt at fratræde frivilligt.

070409DeBergske.jpg

I formiddag kom der navne på de journalister, der mister deres arbejde på Midtjyske Medier, fordi mediekoncernen skal spare 60 millioner kroner.

Før påske meldte ledelsen ud, at der skulle fyres 45 redaktionelle medarbejdere, men efter forhandlinger er det tal endt på 36.

På Dagbladet Ringkøbing-Skjern drejer det sig om én journalist der er fyret, mens to har fået en frivillig fratrædelse. På Viborg Stifts Folkeblad fratræder to medarbejdere frivilligt og to er blevet fyret. På Dagbladet Holstebro-Struer bliver tre fyret, mens én har fået en frivillig fratrædelse, fortæller fællestillidsmand Jens Kirk Pedersen.

Bliver ikke genbesat

Samtidig bliver fem ubesatte stillinger nedlagt, og tre praktikstillinger bliver ikke genbesat, når de nuværende praktikanter er færdige.

Heller ikke de østjyske aviser i Midtjyske Medier går ram forbi. På Århus Stiftstidende har 13 medarbejdere fået en frivillig aftrædelsesordning, og avisen undgår at skulle fyre yderligere. På Randers Amtsavis bliver to afskediget og to fratræder efter aftale.