Fyring af mistænkt tyv koster 80.000 kroner

3F kræver, at en tømrermester fra Skive betaler 80.000 kroner til en tidligere lærling, som tømrermesteren bortviste på grund af mistanke om tyveri. Sidenhen er lærlingen blevet dømt for andre tyverier.

Nautrup Byg

Fagligt Fælles Forbund kræver kompensation for et medlem fra Skive, som håndværksmester Benny Nautrup fyrede, fordi han havde mistanke om at den pågældende lærling stjal fra arbejdspladsen. 3F vil have tømrermesteren til at betale 80.000 kroner til den tidligere lærling.

- Det virker fuldstændig hul i hovedet, siger Benny Nautrup.

Sagen begyndte da Benny Nautrup i oktober 2014 havde indbrud i sit firma og i sit private hjem. Mistanken rettede sig mod en af hans voksenlærlinge. Benny Nautrup gjorde kort proces og bortviste lærlingen.

- Vi kan ikke i vores virksomhed have der løber rundt og stæler noget som helst. Så han blev fyret med det samme. Vi tog konsekvensen og fyrede ham med det samme.

Frikendt for tyveri - dømt for 19 andre tyverier
Nu forlanger 3F 80.000 kroner af Benny Nautrup for løn, feriepenge og pension i perioden efter, at lærlingen var blevet bortvist. Fagforeningen mener, der er tale om uberettiget fyring, fordi lærlingen kun blev tiltalt for tyveriet og ikke dømt.

Tiltalen frafaldt under retssagen på grund af manglende beviser. Til gengæld blev lærlingen ved samme lejlighed dømt for 19 andre tyverier.

- Han blev frikendt for at stjæle i virksomheden, højt og tydeligt frikendt. Det er først i marts, at han begynder at begå noget kriminelt, derfor kan vi jo ikke lige pludselig sige, han ikke skal have sine feriepenge, pension og løn, siger faglig medarbejder hos 3F i Skive Finn Nielsen.

3F tabte sag om erstatning
Tidligere i år har 3F tabt en sag mod Benny Nautrup. Her blev det afgjort, at han ikke skal betale 50.000 kroner i erstatning til lærlingen for uberettiget fyring. Men fagforbundet mener altså stadig, at lærlingen har krav på løn i perioden efter, han blev bortvist.

- Jeg synes faktisk ikke, det er en dårlig sag for os, for vi skal jo hjælpe de mennesker som er medlem ved os, det er jo det vi er sat i verden for, det er at hjælpe de folk, der har et problem, Finn Nielsen.

- Der er så mange andre mennesker, de kunne køre nogle mere fornuftige sager imod. Jeg undrer mig over om de mennesker, som er medlem af en fagforening vil betale for, at fagforeningen beskytter tyve i Danmark. Jeg synes, det er et kæmpe problem det her, siger Benny Nautrup.

Hvis pengene ikke bliver betalt inden for de kommende måneder ender sagen i fogedretten. 

 

Benny Nautrup har lagt en video på YouTube, hvor han fortæller om sagen og forsøger at samle opbakning. Se den herunder.