Fyrede SOSU’ere får svært ved at finde job

Mere end 90 stillinger er ved at blive nedlagt i ældreplejen i Viborg. Og erfaringen viser, at det bliver svært at finde nyt job.

foa.jpg

Social- og sundhedshjælpere er ramt af afskedigelser i Viborg Kommune, hvor op mod 100 ansatte i ældreplejen skal ud. I dag blev 42 af dem fyret.

- De har meget svært ved at forstå, at de er havnet i den situation, for de synes, at de løber utrolig stærkt i hverdagen, siger Helle Haagen Kristensen, der er fællestillidsrepræsentant i hjemmeplejen i Viborg Kommune.

Travlhed hos Foa

Hos FOA har der i dag været travlt ved telefonerne. Frustrerede social- og sundhedshjælpere har ringet for at få vished om en fremtid som fyret.

- Deres udsigt for et fremtidigt job er små. Og det er det fordi, de er uddannede inden for det her fag at have med mennesker at gøre som social-og sundhedshjælpere. De kan jo ikke gå andre steder hen, siger Birgit Otkjær, formand i FOA i Viborg.

Statistikken viser, at en fremtid i faget er svær. Af de 90 social- og sundhedshjælpere som i vinter blev uddannet i Skive har kun to fået job i følge FOA.

- Jeg anbefaler dem til at overveje nu: Hvad kunne jeg så tænke mig? Skal jeg bruge den situation til et springbræt til et andet erhverv, siger Birgit Otkjær.

Anden omgang af fyringer

Ud over de 42 som er sagt op i dag, bliver stillingerne nedlagt ved naturlig afgang og ved vikariater, som hører op.

De fyrede social- og sundhedshjælpere har et halvt års opsigelse - og så er det i øvrigt anden gang på bare 10 måneder, ældreplejen i Viborg Kommune står for skud. Sidste efterår blev 109 ansatte fyret.

Se her fællestillidsrepræsentanterne Helle Haagen Kristensen og Malene Grønvaldt fortælle, hvordan de ansatte har modtaget fyringerne:

1:35