Fyrede slagteriarbejdere i arbejde igen

Succes for Danish Crown-jobbank. Af 364 slagteriarbejdere er der nu kun 14, der ikke har fået arbejde igen eller er begyndt på en uddannelse eller gået på pension.

Langt de fleste af de slagteriarbejdere, der mistede deres arbejde, da Danish Crown for et års tid siden lukkede sine oksekødsafdelinger i Skjern, Holstebro, Fårvang og Tønder, er kommet i arbejde igen.

Det oplyser bestyreren af den jobbank, som Danish Crown oprettede til sine medarbejdere, Per Lund Bruunsgaard, til TV MIDTVEST.

- Det er dejligt, at folk har fået noget at rive i. Det er ikke så skidt, som man gør det til, hvis man selv gør en indsats. Det må jeg erkende, siger Per Lund Bruunsgaard, der selv var tillidsmand på slagteriet i Holstebro.

Den lille mand har chancen igen

Medarbejderne fik efter lukningerne tilbudt at tage med til Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted.

364 takkede nej og blev overført til jobbanken. Og af dem er der nu kun 14 tilbage. Resten er enten kommet i arbejde igen, begyndt på en uddannelse eller gået på pension.

Jobbank-bestyreren mener, at succesen blandt andet skyldes, at der er ved at komme gang i jobmarkedet igen ovenpå finanskrisen.

- Det betyder, at den lille mand på gulvet har chancen. Og samtidig er slagteriarbejdere kendt for at gøre en indsats og for at passe deres arbejde, siger han.

Danish Crown-jobbanken kører indtil nytår. Der er afsat 7000 kroner per medarbejder til videreuddannelse eller jobsøgning.

Flere end 200 fyrede slagteriarbejdere har fundet nye jobs.