Fyrede fra Oticon i job igen

Det er ifølge fagforbundet 3F gået over al forventning med at få de 123 fyrede ufaglærte hos Oticon i Thisted tilbage i job.

Karin Ubbesen er selv tidligere mangeårig medarbejder og tillidsmand hos Oticon i Thisted. Nu hjælper hun hendes tidligere kolleger videre som faglig sekretær hos 3F.
Karin Ubbesen er selv tidligere mangeårig medarbejder og tillidsmand hos Oticon i Thisted. Nu hjælper hun hendes tidligere kolleger videre som faglig sekretær hos 3F.
Foto: Troels Majgaard, TV MIDTVEST

Det kom som et chok for de 123 ufaglærte såkaldte montricer på Oticon, da de i 2016 fik besked om, at der ikke længere skulle fremstilles høreapparater i Thisted. Produktionen flytter til Polen - og til nytår lukker og slukker de sidste ansatte på fabrikken.
    
Men her knap to år efter de første fyringer startede, går det faktisk ret godt med at skaffe de afskedigede videre i arbejde, skriver Fagbladet 3F. Der arbejder stadig omkring 50 ufaglærte på fabrikken. Andre 50 er kommet videre i nyt job, typisk på industrivirksomheder i Holstebro, Fjerritslev, Brost, Holstebro, Skive, på Mors - eller som rengøringsassistenter i det offentlige.

- Mange af pigerne har kun en 10. klasses eksamen, og de er typisk lidt oppe i årene. Det er ret flot, at så mange er kommet godt videre alligevel, siger Karin Ubbesen, der er tidligere tillidsmand på virksomheden og i dag arbejder hos 3F Thy-Mors.
    
Halvdelen af Karin Ubbesens arbejdstid går med at hjælpe afskedigede fra virksomheder som Oticon med at finde job og uddannelse. Det sker blandt andet via fyraftensmøder, én-til-én møder og et kursus i jobsøgning, som 3F har arrangeret i samarbejde med EUC Nordvest i Thisted.

Over 100 af dem har også benyttet sig af muligheden for at opkvalificere sig via kortere kurser i it, robotter, truck-kørekort, hygiejne osv.

Se indslag fra marts 2017, hvor de fyrede Oticon-ansatte deltog i jobmesse:

2:28
110 fyrede Oticon-ansatte i Thisted gjorde i dag deres hoser grønne over for nye arbejdsgivere.