Fyrede får fire millioner: Virksomhed hilser dem velkommen

Virksomhedsejer fra Ikast hilser fyrede medarbejdere fra Siemens Gamesa velkommen. De fyrede medarbejdere får desuden fire millioner kroner til at komme i nyt job.

De fyrede Siemens Gamesa medarbejdere kan muligvis få nyt job i Ikast.
De fyrede Siemens Gamesa medarbejdere kan muligvis få nyt job i Ikast.

 

De 360 personer, som er blevet fyret af Siemens Gamesa, får nu en hjælpende hånd. En lokal Ikast-virksomhed står nemlig klar med åbne arme, når medarbejderne skal finde nyt job. 

- Vi kigger på de her fyrede Siemens-ansatte, fordi de kan være interessante at ansætte. Derfor er det spændende, at man nu vil forsøge at omskole dem, siger Rasmus Niebuhr, der adm. direktør i Niebuhr Tandhjulsfabrik A/S i Ikast, til TV MIDTVEST.

285 af de fyrede er fra Siemens Gamesas fabrik i Ikast-Brande, men der er næppe plads til dem alle hos Niebuhr Tandhjulsfabrik A/S. Derfor får de fyrede fire millioner kroner fra varslingspuljen, som skal hjælpe dem i nyt job.

Kurser på vej til nyt job

Det er arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, der på vegne af De Regionale Arbejdsråd i Syd og Vestjylland, har bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen give dispensation fra reglerne, hvilket han har imødekommet.

- Det rammer den enkelte, deres familier og ikke mindst lokalområdet, når mange mister jobbet, og slaget er ekstra hårdt i et område som Ikast-Brande, som har været igennem flere større fyringsrunder den seneste tid. Derfor er det vigtigt, at man med varslingspuljen kan sætte tidligt ind med ekstra støtte, så de afskedigede kan komme hurtigt videre. Heldigvis er vi i en situation, hvor det går godt, og der er behov for arbejdskraft indenfor flere områder. Mange af de berørte er ufaglærte, og her kan målrettet opkvalificering være det, som baner vejen, forklarer Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Pengene fra varslingspuljen kan blandt andet bruges til, at de fyrede medarbejdere i opsigelsesperioden kan komme på kurser i op til otte uger, som er målrettet efterspørgslen. Jobcenteret vil desuden være tilstede på virksomheden. 

2:17