Fur Strand Hotel leder efter ny ejer

Strandhotellet på Fur har været til salg i fem måneder, og det er vigtigt, at der snart bliver fundet en køber. Ejendomsmægleren og øens borgere kæmper derfor for, at det ikke bliver den sidste sommer, hotellet holder åben.

fur.jpg

Strandhotellet på Fur har en rigtig god beliggenhed. På en skala fra ét til fem, vil den lokale ejendomsmægler vurdere det til en stor fire en halv’er.

- Man får meget for pengene - over 500 kvadratmeter og beliggenheden der er helt speciel. Hotellet har nogle gode lokaler og ni gode værelser, og der skal ikke ofres penge på at restaurere, siger Poul Olsen, ejendomsmægler på Fur.

Hotellet blev sat til salg for fem måneder siden, og selvom køberen ikke er fundet endnu, så er Poul Olesen fortrøstningsfuld. Han har været mægler på Fur i 47 år, og det er ikke ligefrem hver dag, han har et hotel til salg. Alligevel skræmmer opgaven ham ikke.

- Men det kræver noget lokalkendskab og noget viden om hotellets drift. Men det er overkommeligt, og så meget sværere er det ikke, end at sælge en ganske almindelig bolig, siger Poul Olsen, ejendomsmægler på Fur.

Hotellet er vigtig for øen
Hvis ikke det lykkes at finde en, som vil overtage hotellet, så kan det være sidste sommer strandhotellet eksisterer.
Fur Strand Hotel er det største overnatningssted på hele øen. Mellem 1500 og 2000 gæster overnatter i Strandhotellets senge hvert år. Derfor skal det gå hurtigt med salget, så gæsterne fortsat kan overnatte på øen.

- Fur Strand Hotel er det bedste overnatningssted, vi har på øen, og det er en speciel ø, hvor der kommer godt og vel 200.000 turister om året, og vi mangler virkelig overnatningssteder, så det ville da være synd og skam, hvis det bedste overnatningssted lukker ned. Så det skal da for alt i verden helst drives videre fremadrettet, siger Poul Olsen, ejendomsmægler på Fur.

Også øens fastboere håber, at Fur-mægleren hurtigt finder en køber.

- Det er rigtig vigtigt for øen, at Fur Strand Hotel fortsat. Turisterhvervet er ved at være et rigtig stort erhverv med rigtig mange arbejdspladser - Sidste år var der omkring 110 personer beskæftiget på øens spisesteder, og Fur Strand Hotel er et af de steder, der har rigtig mange ansatte, siger John Bertelsen fra Fur Udviklingsråd.

Én af de turister, som kommer igen år efter år er Lone Rasmussen. Heller ikke hun håber, at det er sidste gang, hun besøger limfjordsøen.

- Det er anden gang, vi er her. Det er et fint hotel – god og rar betjening og fine værelser. Vi vil rigtig gerne tilbage hertil, så vi håber, at det forbliver et hotel, siger Lone Rasmussen, der er turist fra Søborg.

Hurtigt salg er realistisk
Prisen på hotellet er 2,3 millioner kroner, og den tilhørende forpagterbolig koster 2 millioner, altså samlet 4,3 millioner kroner - langt mere end nogen anden ejendom på Fur. Men øens ejendomsmægler er fortsat optimist.

- Jeg forventer, at hotellet bliver solgt indenfor de kommende måneder. Og der er allerede interesserede købere. Så jeg er fortrøstningsfuld, siger Poul Olsen, ejendomsmægler på Fur.

En eventuel køber kan overtage hotellet fra oktober måned, for dér stopper den nuværende forpagter