Fupfirmaer på spil

Fupfirmaer, der tilbyder billig asfaltering af indkørsler, er på spil i Midt- og Vestjylland. Men det er husejerens pligt at sikre, at håndværksfirmaet overholder loven. Ellers kan det ende med bøder.

ny20politibil2cudrykning20150713_0.jpg

Politiet i Midt- og Vestjylland har i denne uge udsendt en advarsel om fupfirmaer, der tilbyder billig asfaltering af indkørsler. Der har tidligere været sager, hvor husejere, der har takket ja til det billige belægningsarbejde, enten er blevet presset til at betale flere penge end aftalt eller ikke har fået lavet arbejdet færdigt. Der er derfor god grund til at være på vagt, hvis håndværkeren selv banker på døren.

- Hvis man bliver kontaktet af et firma, er det en god idé at undersøge firmaet nærmere. Hvis det ikke har et CVR-nummer, er der grund til at tænke sig om en ekstra gang, for så kan det være svært for husejeren at opspore firmaet, hvis der er fejl og mangler i det udførte arbejde, siger Mikael Mortensen, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Det er især udenlandske firmaer, der har kontaktet boligejere i det midt- og vestjyske i den seneste tid, og det har fået politiet til at reagere. Selvom det ikke er ulovligt at få udført arbejde af en udenlandsk virksomhed uden et CVR-nummer, er det et krav, at de udenlandske arbejdere er registreret i Registret for Udenlandske Tjenesteydere, RUT. En registrering, boligejeren skal kontrollere, før arbejdet påbegyndes.

- Vi har før set eksempler på udenlandske firmaer, der ikke er registreret i RUT, og det kan komme til at koste husejerne 10.000kr i bøde, fordi det er boligejerens ansvar at sørge for, at den pågældende virksomhed er registreret, siger Mikael Mortensen.