Fund af kæmpe lager med kopivarer chokerer: - Ikke normalt det her

​Politiet fandt 12.000 kopier af alt fra sko til parfume på et lager i Silkeborg torsdag. En mand er varetægtsfængslet i sagen.

kopivarer
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Det er en stor sag, det her. Det er ikke normalt at blive varetægtsfængslet i fire uger for at have kopivarer.

Sådan lyder vurderingen fra specialanklager Ulrik Panduro, efter en 39-årig mand blev anholdt i Silkeborg torsdag eftermiddag sigtet for at have et helt lager fyldt med ulovlige kopivarer.

12.000 kopivarer beslaglagt

Da politiet fandt lageret på Funder Bygade i Silkeborg blev de mødt af intet mindre end 12.000 kopivarer, 100 kilo fyrværkeri,  og flere plader hash.

Politiet måtte bruge 600 flyttekasser og fem lastbiler til at få flyttet varerne, som angiveligt skulle sælges via Facebook og på kræmmermarkeder, oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse. 

- Der var tøj, sko og parfumer i massevis. Og det var alt sammen kopier af de kendte mærker som Prada, Versace, Hugo Boss og Ralph Lauren. Derfor er han sigtet for varemærkekrænkelse af særlig grov karakter, siger Ulrik Panduro.

Anklageren forklarer overfor TV MIDTVEST, at gerningsmanden havde bestilt et vognmandsfirma til at fragte de mange varer fra lageret.

Sagen kører for lukkede døre, og derfor vil anklageren ikke komme ind på, hvorvidt gerningsmanden har handlet på egen hånd, eller om han er fra Silkeborg.