Fuldt optag på de fleste af VIAs uddannelser i Viborg

421 unge får i dag besked om, at de er optaget på en af VIAs uddannelser i Viborg. Det er 4 % flere end sidste år. Der er dog stadigt ledige pladser på få uddannelser.

animationsskolen.jpg

Viborg er en populær studieby. Tal fra VIA University College, som offentliggøres torsdag viser, at der er fuldt hus på uddannelserne til sygeplejerske, pædagog, animation samt graphic storytelling i Viborg. I alt 421 studerende - mod 405 sidste år - modtager torsdag besked om, at de kan gøre sig klar til studiestart.

Ledige pladser på administrations-bacheloruddannelsen

Selvom bacheloruddannelsen i offentlig administration i år optager 24 studerende, hvilket er 3 mere end sidste år, har uddannelsen stadig ledige pladser. Det skyldes, at der - i modsætning til de andre uddannelser - ikke er loft over antallet af studiepladser.

Herudover er der ledige pladser for sosu-assistenter, der ønsker at videreuddanne sig til sygeplejerske.

Direktør glæder sig

VIAs direktør Konstantin Lassithiotakis glæder sig over de unges interesse for at studere i Viborg.

- VIA har opbygget nogle populære uddannelser i Viborg. Det er sket i samarbejde med lokale partnere både i forhold til vores offentligt rettede uddannelser, som pædagog og sygeplejerske, og de privatrettede, som er vores animationsuddannelser, oplyser Konstantin Lassithiotakis i pressemeddelelsen.

I alt modtog uddannelserne i Viborg i år 1703 ansøgninger, heraf havde 769 Viborg som førsteprioritet.

Fakta: Antal optagne i Viborg per 30. juli 2015

Bachelor i Graphic Storytelling: 20Bachelor i Animation: 50Professionsbachelor i offentlig administration: 24 (STADIGT LEDIGE PLADSER)Professionsbachelor, Pædagog: 170Professionsbachelor, Pædagog - netbaseret: 54Professionsbachelor, Sygeplejerske: 103 (STADIGT LEDIGE PLADSER FOR SOSU-ASSISTENTER)

 

Foto: VIA University College