Fuldt drøn på motorvejsbyggeriet

Imens mange holder ferie, bliver der arbejdet på fuldt drøn med motorvejsbyggeriet mellem Herning og Holstebro. Byggeriet påvirker også togdriften.

Holstebromotorvej

Imens der på de fleste arbejdspladser er feriestemning, er der gang i motorvejsbyggeriet mellem Herning og Holstebro. Sommeren er et kritisk tidspunkt i byggeriet i forhold til at overholde tidsplanen. Derfor knokler godt 600 folk på strækningen både dag og nat. Det er motorvejens fremtidige nordgående spor, der bliver arbejdet på, fordi det snart bliver ny midlertidig landevej.

- Nu får vi trafikken herover, og så begynder vi at reparere på den eksisterende landevej. Den skal udbygges før den kan bruges til den anden side af motorvejen, siger entrepriseleder, Kurt Mikkelsen.

Den lille forsmag på motorvejen er ikke det eneste, arbejderne er i gang med lige nu. Henover sommeren er speederen i bund på byggeriet, og der er en god grund til, at der bliver arbejdet ekstra hårdt lige nu.

- Vi skal i gang med at behandle og asfaltere broerne. Den proces er meget følsom overfor vind og vejr. Så det er nu, imens solen skinner, og det er tørt, det skal laves, så der er rygende travlt, siger projektleder, Poul Jørgensen.

Togtrafikken også påvirket

Også togtrafikken mellem Herning og Holstebro er påvirket af vejbyggeriet. Ved Gødstrup bliver skinnerne lagt om, så de går igennem en ny tunnel, som motorvejen skal køre over og toget igennem. Derfor er der frem til den 31. juli indsat togbus på strækningen, og der er travlt hvis den deadline skal nås.

- Vi arbejder fra tidlig morgen til sen aften, og så skal vi nok nå at åbne til tiden, siger projektleder Brian Egholm.

Selvom der er travlhed, skrider arbejdet alligevel planmæssigt frem. Ved Snejbjerg er tilkørselsrampen til den kommende motorvej helt færdig.

- Vi kan se at alle milepælene bliver opnået, det er en sand fornøjelse, siger projektleder, Poul Jørgensen.

Motorvejssporet bliver efter planen åbnet på tirsdag, dog til at starte med kun som landevej med en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

- Jeg kører ikke hjem, før vi bliver færdige, om så det bliver lørdag aften eller søndag morgen, det må vi tage der fra, siger montør Allan Christensen.