Fuld flugtbilist blev fanget med en promille på over 2,5

En 37-årig mand har mistet kørekortet og fået konfiskeret sin bil efter at være flygtet fra en trafikulykke i Viborg.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Flemming Christensen

En 37-årig mand kommer ikke til at køre bil de næste mange år, efter at han med en alt for høj promille forårsagede en trafikulykke i Viborg.

Omkring klokken 18 modtog politiet en anmeldelse om en trafikulykke i Viborg. Ingen personer var kommet til skade, men der var store materielle skader, og samtidig var den bilist, der forårsagede ulykken, kørt sin vej.

Efter flere opkald fra byens borgere kunne politiet en halv time senere lokalisere bilen, som da også var relativt nemt at spotte med en trykket skærm og et fladt dæk. Føreren blev bedt om at blæse i alkometeret to gange med 15 minutters mellemrum, og i begge tilfælde var hans promille over 2,5.

- Vi tog bilen med det samme, og han kommer ikke til at køre bil de næste mange år, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Da der endnu ikke er kommet resultat af mandens blodprøve, kan politiet ikke sige, hvor mange år der kommer til at gå, før den 37-årige mand, der er bosiddende i Ikast-Brande Kommune, måske kan få et nyt kørekort.

En del af en kedelig rekord

Tidligere på ugen slog politiet alarm over foruroligende nye tal for netop spritbilister. Ikke nok med, at Midt- og Vestjylland har flest sommer-spritbilister i hele landet, så er tallene også på vej i den forkerte retning.

Fra uge 25 til uge 32 i år havde Midt- og Vestjyllands Politi 137 sager om spirituskørsel. Det er 18 sager mere end samme periode sidste år og 28 flere end i 2017.

- Sommeren er traditionelt set en periode med mange spritbilister, men der har været alt for mange spritbilister denne sommer her i landsdelen. Episoden fra Viborg beviser desværre, at vi ikke er færdige med sommerens spritkørsel endnu, siger Jens Claumarch.