Fuglsangsø Stafet mere populær end nogensinde

For mere end en måned siden kunne arrangørerne af Fuglsangsø Stafet melde om udsolgt. - Det sociale er i højsæddet, lyder forklaringen.

Fuglsangsø Stafet
Foto: www.herninglober.dk

For 10. gang nogensinde er Fuglsang Sø ved Herning centrum for en stor motionsfest. Fuglsangsø Stafetten er et motionsløb for virksomheder og offentligt ansatte, hvor fokus er på det sociale kollegaer imellem.

Med årene er arrangementet blevet så stort, at der ikke længere er plads til alle, der ønsker at deltage. Løbet arrangeres af HGF Atletik/Motion, som allerede i starten af maj kunne melde om udsolgt.

- Vi synes, det er dejligt, at folk vil være med, for vi gør os virkelig umage for, at det skal blive en rigtig god oplevelse for alle deltagerne, siger arrangør Kirsten Bergmann.

I alt skal 1770 løbere fordelt på 354 hold enten løbe eller gå den fem kilometer lange rute. Løbeholdende skal gennemføre ruten som en stafet, hvor deltagerne på skift løber de fem kilometer, mens gåholdene i rask trav gennemfører i samlet flok.

Alle kan være med

Netop muligheden for både at løbe eller gå er ifølge Kirsten Bergmann en af de væsentlige årsager til, at Fuglsangsø Stafetten er blevet så populær.

- Der er en aktivitet for alle medarbejdere i de firmaer, der deltager. Alle kan være med, både mænd og kvinder, tykke og tynde. Det handler ikke om at vinde, det handler om det sociale med sine kollegaer, siger Kirsten Bergmann.

Et relativt nyt tiltag, der ifølge arrangøren de seneste par år også har været med til at øge populariteten yderligere, er de store telte, som bliver stillet til rådighed for virksomhederne efter de mange løbe- og gåture.

- Det har været en stor succes, at virksomhederne kan leje telte i stedet for selv at skulle sætte dem op. Så kan medarbejderne koncentrere sig om at nyde de madkurve og bobler til ganen, de får for at deltage, siger Kirsten Bergmann.

 

2:17
1770 løbere fordelt på i alt 354 hold løber i aften rundt om Fuglsang Sø for 10. gang.