Fuglsang kører solo og vinder etape i Romandiet Rundt

Cykelrytteren Jakob Fuglsang vandt 4. etape af Romandiet Rundt efter solokørsel på de sidste 15 kilometer.

Jakob Fuglsang, der oprindeligt kommer fra Silkeborg, kunne lørdag række armene i vejret og fejre sejren på 4. etape i cykelløbet Romandiet Rundt.
Jakob Fuglsang, der oprindeligt kommer fra Silkeborg, kunne lørdag række armene i vejret og fejre sejren på 4. etape i cykelløbet Romandiet Rundt.
Foto: Fabrice COFFRINI / Ritzau Scanpix

De danske ryttere bliver ved med at levere fornemme resultater i de største cykelløb i dette forår. Lørdag vandt Jakob Fuglsang 4. etape af Romandiet Rundt efter solokørsel på de sidste 15 kilometer.

Den 33-årige dansker, der oprindeligt kommer fra Silkeborg, stak afsted fra frontgruppen med de øvrige favoritter på en lille stigning. Da Fuglsang først havde slået et hul, var der tvivl om, hvem der skulle optage forfølgelsen.

Den førende i klassementet, Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), forholdt sig i ro, og det samme gjorde Rui Costa (UAE), Richie Porte (BMC) og Egan Bernal (Sky). Hurtigt fik Fuglsang skabt et forspring på flere sekunder, og da afslutningen var en lang nedkørsel mod målbyen Sion, stod det hurtigt klart, at det ville ende med en dansk sejr.

48 sekunder efter at Fuglsang med strakte arme havde krydset målstregen, kom favoritgruppen i mål. I en spurt lykkedes det Roglic at slå Bernal. Sloveneren holdt samtidig fast i løbets førertrøje.

Med sejren rykker Fuglsang fra 15.- til fjerdepladsen, hvor han nu er et minut og 16 sekunder efter Primoz Roglic.

Jakob Fuglsang, der sidste år vandt Criterium du Dauphiné, blander sig dermed i kampen om podiepladserne i løbet, der består af fem etaper og slutter søndag.

Med lørdagens etapesejr fortsætter de imponerende danske cykelresultater i 2018. Michael Valgren, der er Fuglsangs holdkammerat hos Astana, har tidligere på året vundet Omloop Het Nieuwsblad og forårsklassikeren Amstel Gold Race.

/ritzau/