Fugleinfluenza: 5000 ænder aflivet i Løvel

Søndag blev ca. 5000 ænder aflivet på en gård i Løvel. Besætningen er ramt af fugleinfluenza, og for at forhindre spredning tager Fødevarestyrelsen ingen chancer.

020613_Fugleinfluenza2.jpg

65 mand fra Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen var søndag rykket ud til den gård i Løvel, hvor besætningen er ramt af fugleinfluenza.

Ænderne er smittet med influenza af den mindre farlige type influenza H7, men Fødevarestyrelsen er bange for, at influenzaen bliver til en mere farlig variant. Derfor har fødevarestyrelsen besluttet, at omkring 5000 ænder skal aflives.

- Vi afliver de ænder, der går, hvor fugleinfluenzaen er fundet, og vi tager alle de æg og ænder, der er berørt, siger fungerende veterinærchef hos Fødevarestyrelsen Region Nord Maren Holm Johansen.

Ænderne aflives ved at give dem en overdosis af bedøvelsesmiddel, og det er en stor opgave at aflive så mange ænder. Derfor var Beredskabsstyrelsen i dag tilkaldt.

- Logistisk er det en rigtig stor opgave. Der er rigtig mange elementer, der skal være på plads. Vi går ind sammen med dyrlægerne, men det er dyrlægerne, der foretager aflivningen, men vi hjælper med at indfange dyrene, og vi hjælper også med at transportere dyrene ud fra området igen, siger Lars Michael Mortensen, der er chefvagt ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

Fødevarestyrelsen overvåger fortsat gården for at sikre, at sygdommen er helt udryddet.

Se et indslag om aflivning af ænderne:

2:11
Besætningen er ramt af fugleinfluenza og for at forhindre spredning tager Fødevarestyrelsen ingen chancer.