Fugleinfluenza: 2.000 ænder skal aflives

Fødevarestyrelsen vil i første omgang aflive 2.000 ænder på en influenzaramt fjerkræbesætning i Løvel. Men op mod 16.000 ænder risikerer at miste livet.

010613_Fugleinfluenza.jpg

Lørdag har Fødevarestyrelsen været på besøg på den gård nær Løvel, hvor der fredag blev konstateret fugleinfluenza. Og allerede søndag vil styrelsen aflive de dyr, der er ramt af influenzaen. I første omgang drejer det sig om 2.000 ænder.

- Vi vil teste videre på resten af dyrene, og vi håber, at vi kan undgå at aflive hele besætningen, siger fungerende veterinærchef hos Fødevarestyrelsen Region Nord, Maren Holm Johansen, der dog ikke kan afvise, at op mod 16.000 fugle skal aflives.

Det er gårdejer Ole Vorre Jensen, der ejer de mange ænder, men han vil i dag ikke udtale sig til TV/Midt-Vest. Også i 2006 var hans besætning ramt af den frygtede sygdom. Og det nye udbrud af fugleinfluenzaen giver dybe panderynker hos brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer.

- Der er givetvis nogle lande vi eksporterer til udenfor EU, der vil reagere på det her, og det kan betyde, at der er nogle markeder, der i en periode er lukket for eksport af dansk fjerkrækød. Det vil alt andet lige påvirke salget i Danmark, siger veterinærchef i Landbrug og Fødevarer Jens Munk Ebbesen.

Fødevarestyrelsen vil allerede i morgen begynde arbejdet med at aflive de smittede ænder.