Frygtet minksygdom næsten udryddet

Minksygdommen plasmacytose har de seneste år plaget den danske minkindustri, men nu ser det ud til, at man er kommet sygdommen til livs.

mink.jpg

Kun en procent af de danske minkfarme er nu påvirket af minksygdommen plasmacytose. Den frygtede minksygdom ser dermed ud til at være kommet under kontrol. I starten af året var næsten 20 procent af de danske minkfarme ramt af sygdommen, det skriver finans.dk.

- Der er kun fundet plasmacytose på 20 farme. Dermed er antallet af fund tilbage på et "normalt" niveau, omend den geografiske spredning af fundene stadig er lidt større end normalt, fortæller Lars Eilertsen, der er minkavler og medlem af Kopenhagen Furs bestyrelse, til finans.dk.

Beskeden bringer også glæde hos Jesper Kvist, der er formand i Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening. Han venter dog med at ånde lettet op, da det positive resultat kommer fra en stikprøvekontrol og ikke en kontrol af alle farme. 

- Det er dejligt, det prøverne viser nu, men vi ånder først helt lettet op, når resultatet af prøverne i september bliver gennemgået, hvor alle minkene bliver testet, siger Jesper Kvist til TV Midtvest.

Plasmacytose gør at de smittede dyr lettere får infektioner, deres kuldstørrelser bliver mindre, og skindkvaliteten bliver ringere, hvilket går ud over salgspriserne, skriver finans.dk.