Frygtede olieudslip ved Hvide Sande

To F16-jagere har observeret et større olieudslip ud for kysten ved Hvide Sande. Brandvæsenet er på vandet, men har ikke set olie endnu.

Hvide_sande_havn.jpg

Forsvarskommandoen melder om frygt for et stort olieudslip syd for Hvide Sande. Lokale på stedet siger, at de ikke har set noget endnu.

Det er på baggrund af to F16-jageres meldinger fra luften, at Forsvaret har slået alarm. TV MIDTVEST har netop talt med Brand & Redning i Ringkøbing, som er på stedet, men de har endnu ikke observeret olie.

- Der har været en redningsbåd på vandet, men de kan kun se klart vand og ikke så meget som lugte olie, siger indsatsleder Henning Olesen fra brandvæsenet i Ringkøbing.

Det er ved Årgab syd for Hvide Sande ved Sdr. Klitvej, der er mistanke om olieudslip. Her kommer en olie- og gasledning ind fra Nordsøen, oplyser politiet. 

Midt- og Vestjyllands politi har sendt en patrulje til stedet, ligesom der er forlydender om, at Forsvaret sender en helikopter.

- På vandet er det dem, der har kommandoen, og vi støtter med mandskab på land, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Gert Høeg.

 

OPDATERET KLOKKEN 11:30

Forsvarskommandoen meddeler, at den er ved at undersøge udbredelsen af det formodede olieudslip, men at det er for tidligt at sige mere på nuværende tidspunkt.

- Redningsstationen i Hvide Sande er aktiveret, politiet er orienteret, og vi har forberedt Beredskabsstyrelsen, siger presseofficer Erik Bøttger fra Værnsfælles Forsvarskommando.

Han understreger dog, at det er relativt ofte, der bliver slået oliealarm fra luften, uden der er tale om andet end naturlige forklaringer eller ganske små mængder olie, der lynhurtigt er væk igen.

- Men vi skal under alle omstændigheder lige ned og se, hvad det er for noget. Det bliver taget ganske alvorligt, uddyber presseofficeren.

 

OPDATERET KLOKKEN 12:00

Forsvarskommandoen har netop meddelt, at de afbryder operationen ud for Hvide Sande. De har ikke observeret olie, og fly og skibe vender nu snuden hjem igen.