Frygt for pyroman

I aftes var der brand på en trelænget gård ved Thorning, og i nat brændte en børnehave i Fårvang. Borgerne frygter at der er en pyroman på spil.

BornehusIII001_type1.jpg

Der var nok at se til for aften- og natholdet hos Silkeborg Brand og Redning. Først blev de lidt over halv otte fredag aften kaldt ud til en brand på en trelænget går ved Thorning nær Kjellerup.

På den ubeboede gård på Aalborgvej brændte det på et halmloft i en ladebygning. Der var angiveligt ikke noget elektronik eller andet, så det kan have været en påsat brand. Der har været flere brande på den samme gård inden for en måned.

I nat lidt over fem gik brandalarmen i Fårvang ved børnehaven Børnehuset. Branden var så voldsom, at naboer på et tidspunkt måtte evakueres.

Børnehaven Børnehuset i Fårvang har stået ubrugt i nogle måneder nu og er netop ved at få lagt sidste hånd på en gennemgribende renovering. Men efter branden må renoveringen begynde forfra. Leder Annette Justesen frygter, at branden er påsat:

- I den del af bygningen hvor branden er opstået er der ikke noget strøm tilsluttet for eksempel. Det rum der er brændt ud er brugt til opbevaring, så håndværkerne kunne komme til i de andre rum, forklarer Annette Justesen.

I sidste weekend var en pyroman på spil i Ans, der ligger ca. 10 km derfra. Pyromanen startede ni brande rundt omkring i byen, og sagerne er ikke blevet opklaret.

Politiet er nu igang med at undersøge årsagen til brandene, men kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget. De kan heller ikke sige noget om, om der er en sammenhæng mellem brandene i Ans og de seneste i Thorning og Fårvang.