Frustreret borger må afvise pokemonjægere ved døren

En mand bosiddende i Skive har gentagende gange måtte afvise pokemonjægere, der ville fange en sjælden pokemon i hans stue.

Pokemon go

Mange går i disse dage på jagt efter pokemon, der kan gemme sig alle steder rundt i landet både inde og ude. Og at det vitterligt er alle steder, de befinder sig, har en mand fra Skive måtte konstatere.

- Vi har fået en anmeldelse fra en borger i Skive, fordi der befandt sig en berømt pokemon i hans stue. Det gjorde, at han fik mange henvendelser ved døren fra folk, der gerne ville ind og fange den pokemon. Det er selvfølgelig uskadeligt, men til stor gene borgeren, siger Anders Olesen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Hvilken pokemon der er tale om, ved vagtchefen ikke, og præcist hvor i Skive manden bor, vil han ikke oplyse for ikke at lokke flere pokemonjægere til adressen. Selvom alle pokemonjægerne har accepteret at blive afvist ved døren, opfordrer vagtchefen folk på pokemonjagt til at tænke sig om.

 

 

- Man skal huske almindelig pli og tænke på, at der er folk, der ikke spiller spillet. Det kunne jo godt tænkes, at en pokemon, der befinder sig inde i stuen hos en mand, ikke nødvendigvis skal fanges, siger han.  

Midt- og Vestjyllands Politi har fået flere henvendelser fra folk, der spørger om råd til, hvordan de skal håndtere pokemonjægerne. 

- Vores råd til de mennesker der oplever, det her er, at selvfølgelig skal man afvise de her mennesker ved døren. Respekterer de det ikke, og går de direkte ind i folk stuer, så skal vi jo ind og vurdere, om der er noget strafferetligt i det, siger Anders Olesen.

 

2:39
Har du set folk gå med næsen i mobiltelefonen? De spiller Pokémon Go.