Fronterne trækkes op i motorvejsstrid

I dag meldte de sidste kommuner klart ud i diskussionen om linjeføringen af den nye motorvej mellem Herning og Holstebro.

19MotorvejSSTRID.jpg

Herning og Holstebro har nu samlet deres tropper til striden om motorvejens placering. I dag kom de sidste kommuner på banen, og meldte sig ind i kampen.

Ruten vest om Herning får opbakning fra Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande kommuner. Imens får løsningen til Holstebro Nord støtte fra Holstebro og de nordvestjyske kommuner, Thisted, Morsø, Struer og Lemvig.

- Vi støtter en linjeføring, der går nord om Holstebro. Det er det, der giver morsingboerne og thyboerne de største fordele. Vi er stadig et produktionsområde heroppe i Nordvestjylland, siger borgmester i Morsø Kommune, Lauge Larsen.

Kan miste det hele

Men det hjælper ikke det store, at kommunerne nu har sat sig i hver sin skyttegrav. Hvis de ikke kan blive enige, kan det ende med, at ingen får sin vilje.

- Det tæller ikke i den store sammenhæng, hvor mange kommuner der er for det ene og det andet forslag. Det der tællerer, at der kommer en samlet entydig udmelding fra landsdelen, siger trafikordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen.

Så gerne enighed

Den nyeste støtte til Holstebro Nord-løsningen, så også gerne, at der havde været enighed.

- Jeg er så træt af, vi ikke kan blive enige om det, og at vi er lidt i konflikt med Herning og Ringkøbing-Skjern. Men sådan må det være, siger Lauge Larsen.