Frivillig hjælper asylansøgere i praktik

En praktikplads et vigtigt redskab til at blive en del af det danske arbejdsmarked. Derfor har en ildsjæl fra Holstebro sat sig for at hjælpe asylansøgere i praktik.

Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Hun er egentlig fuldt beskæftiget som folkeskolelærer, men Inger Margrethe Jacobsen sætter alligevel masser af timer af til at hjælpe de asylansøgere, der bor på Asylcentret i Holstebro.

- Det giver en masse energi. Jeg kan godt komme træt hjem fra arbejde. Men når jeg skal i gang med det her, så har jeg energi igen, forklarer hun og uddyber:

- At se glæden i deres øjne, når de så får en praktikplads – det er det hele værd!

Inger Margrethe Jacobsen bruger noget så gammeldags som en telefonbog, når hun skal finde en praktikplads til asylansøgerne. Men det virker.

02:20

- Asylansøgerne er ikke så kræsne, lyder det fra Vestbyens Autoværksted, hvor Medi Mahouram er i praktik.

Luk video

’My lucky day’

En af de heldige, der har fået hjælp af Inger Margrethe Jacobsen, hedder Medi Mahouram. For to måneder siden startede han i praktik hos Vestbyens Autoværksted i Holstbro.

- Det var min heldige dag. Jeg kan være til gavn for samfundet. Det er meget værdifuldt for mig, forklarer han på engelsk. 

Vestbyens Autoværksted fandt hun også i telefonbogen. Hør, hvad værkstedets ejer mener om sin nye praktikants arbejdskraft i indslaget her på siden.