Fritidsfiskere fanget i tågen

Den kraftige tåge fangede to fiskere på Ringkøbing Fjord. Redningsstationen i Hvide Sande måtte hjælpe dem ind til havnen.

221111_Redningsbaad_Hvide_Sande.jpg

To ældre fritidsfiskere fik mandag eftermiddag problemer på Ringkøbing Fjord. De var ude for at sætte garn, men inden længe tog tågen til. De mistede orinteringen og kunne ikke finde tilbage til havnen.

Søn slog alarm

De to fiskere havde en mobiltelefon med på vandet, fra den ringede de til den enes søn, som så alarmerede redningsstationen i Hvide Sande.

- Vi fandt dem hurtigt på vores radar. Da vi nåede ud til dem, gik en af vores mænd ombord på båden, og så kunne de sejle efter os tilbage til Ringkøbing havn, siger Lorentz Lauridsen, stationsleder ved Hvide Sande Redningsstation.

Ikke langt fra havnen

De to fritidsfiskere havde ikke været udenfor fjorden, og faktisk fandt redningsfolkene båden kun en sømil væk fra Ringkøbing havn, lidt nordvest for indsejlingen til havnen. Derfor tog redningsaktionen heller ikke særlig lang tid, alarmen kom klokken 17.09 og klokken 18.20 var alle sikkert tilbage på land.