Friplejehjem vil betyde ny lukning

I Vesløs arbejder de lokale på at bygge et friplejehjem - men det vil gå ud over kommunens spareplan og derfor bliver kommunen nødt til at lukke et andet plejehjem, siger borgmesteren.

081014Plejehjem.jpg

Hvis de lokale i Vesløs holder fast i, at de vil oprette et friplejehjem i stedet for byens plejecenter, som Thisted Kommune har besluttet at lukke, bliver kommunen nødt til at lukke et af naboplejehjemmene i stedet for.

Det siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen til TV MIDTVEST.

Thisteds kommunalbestyrelse sagde tirsdag aften nej til at sælge plejehjemsbygningen til den gruppe, der arbejder på at lave et friplejehjem. Det får dog ikke gruppen til at opgive planerne - den arbejder på at samle 750.000 kroner til at bygge et nyt plejehjem.

Lene Kjelgaard Jensen anerkender, at de lokale er i deres gode ret til at oprette et friplejehjem - men i givet fald vil det få konsekvenser.

- Hvis man kvitterer for vores beslutning ved at bygge et friplejehjem, skal vi ud og nedlægge et nabocenter for at have en fornuftig dækningsgrad, siger borgmesteren.

Problemet for kommunen er, at den også skal give støtte til et friplejehjem. Og dermed forsvinder en stor del af de besparelser, som politikerne havde regnet med. Og en plads på et friplejehjem er faktisk dyrene for kommunen end en almindelig plads. Populært sagt koster 10 ældre på et friplejehjem det samme som 11 på et kommunalt plejehjem.

Truslen om at deres planer kan betyde lukning af endnu et plejehjem får dog ikke beboerne i Vesløs til at give op.

- Vi bliver nødt til at tænke på os selv herude, selv om det nok ikke lyder pænt. Men det er vi nødt til, siger Kasper Gade, der er formand for Vejlernes Friplejehjem.

Thisted Kommune har i alt besluttet at lukke fire plejehjem.

 

2:04
Borgere i Thisted vil bygge et friplejehjem i stedet for det, Thisted Kommune vil lukke.