Frikirkepræst stopper religiøse møder i USA efter sexanklage

En dansk præst, der er blevet anklaget for sexovergreb på børn og unge i Silkeborg, har stoppet sine ugentlige møder i USA.

Frikirke Silkeborg

En omstridt præst fra en frikirke i Silkeborg har indstillet sine to ugentlige religiøse møder, som han holdt for sine følgere i USA, på ubestemt tid. Det skriver Berlingske.

Frikirkepræsten er lige nu politianmeldt for i otte tilfælde at have forgrebet sig på børn og unge helt ned til 13-års alderen. Samtidig efterforskes han for to påståede overgreb i Florida.

Han flyttede til USA i 2011, hvor han har holdt to ugentlige religiøse møder. Men nu er alle bookinger af de lokaler, han og hans følgere plejer at mødes i, aflyst. Det fortæller ansatte, der ellers har booket ham.

- Pastoren er kommet her hos os om søndagen i hvert fald i de fire år, jeg har arbejdet her. For tre uger siden kom han pludselig og sagde, at besøgstallene var begyndt at falde. Det passer meget godt med min egen vurdering. De var vel 30 til at starte med, men nærmere 15 her til sidst, siger JH, der er ansvarlig for booking af konferencesale på et hotel i Orlando-området, til Berlingske.

I et stort kommunalt center for fritidsaktiviteter en halv time fra hotellet i Orlando var der der ind til for nylig mulighed for at komme til bibelstudier med den danske præst hver tirsdag aften. For få uger siden meddelte frikirkepræsen aktivitetscentret, at han og hans følgere ikke ville komme den næste tid.

- De har ellers været her fast i næsten to år, siger MG, der er administrativ assistent på stedet og ansvarlig for booking af lokaler.

Præsten bor i et boligkvarter nær Orlando, hvor Berlingske har forsøgt at komme i kontakt med ham uden held.

- Det er venligt af jer at kigge forbi. Vi taler ikke med nogen i øjeblikket, siger pastorens hustru, da hun åbner døren til huset på klem. Hun beder dem om at forlade ejendommen.

Før præsten fra frikirken i Silkeborg flyttede til USA, blev han udelukket af frikirkenetværket i Danmark for blandt andet "manipulerende" og "sekterisk" adfærd i 2010.