Frikirkepræst står til anholdelse i Danmark

En tidligere frikirkepræst bliver sigtet for sexovergreb mod unge i Danmark, hvis han frivilligt vil forlade USA.

sexpræst

Midt- og Vestjyllands Politi står klar med en sigtelse, hvis den tidligere frikirke-præst fra Byens Kirke i Silkeborg vender hjem til Danmark. Sigtelsen er klar, efter at Politiet i månedsvis har efterforsket sagerne mod den tidligere Tv-prædikant og frikirkepræst.

- Der er en lang række overtrædelser af staffeloven, og der er også en del sædelighedsovertrædelser, jeg vil ikke komme ind på flere detaljer, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Der er dog udfordringer med udleveringen. Præsten har været fængslet i USA, hvor politiet fortsat efterforsker sager mod ham for at have drevet ulovlig casino-virksomhed og for at servere spiritus for mindreårige. Sagen om udleveringen af præsten kompliceres yderligere af, at han både har dansk og amerikansk statsborgerskab, og dermed ikke umiddelbart kan udleveres til Danmark.

- Vi prøver på at overbevise dem om, at vi har en sag af en hvis karat og en hvis betydning for danske forurettede, siger Hans Roost. 

Politiet vil ikke sige noget konkret om sigtelserne mod den tidligere frikirkepræst fra Silkeborg. Men så vidt TV MIDTVEST erfarer, arbejdes der med en strafferamme på mellem seks og ti års fængsel for de overgreb, der er sket.

Pårørende håber på snarlig udlevering 

Anklagerne mod frikirkepræsten startede tilbage i 2012, hvor en ung kvinde trådte frem og fortalte om krænkelser i Byens kirke.

- Vi var jo godt klar over, at der var nogle sexanklager under gulvtæppet, vi valgte dengang kun at fortælle det til politiet og til kommunen, siger Bente Kjærskov, der er mor til kvinden, der dengang trådte frem.

Sagen blev imidlertid henlagt af politiet indtil april i år, hvor flere unge trådte frem og fortalte om præstens krænkende adfærd. Nu håber de pårørende, at frikirkepræsten vender hjem og får den straf, som de føler, han har fortjent.

- Jeg synes, ikke straffen kan være hård nok, men cirka ti år vil jeg da håbe, han får, siger Bente Kjærskov.

2:12
En tidligere frikirkepræst bliver sigtet for sexovergreb mod unge i Danmark  hvis han frivilligt vil forlade USA.