Frifundet for voldtægt med mindst mulige margen

Blandt dommere og nævninge var der flertal for, at de fire tiltalte var skyldige i gruppevoldtægt, men de er alle blevet frifundet.

Retten i Herning
Foto: Arkiv

Det var med mindst mulige margen, at fire mænd fredag blev frifundet for tiltalen om gruppevoldtægt og forudgående bedøvelse af en 19-årig kvinde i en lejlighed i Herning sidste år.

Tre dommere og seks nævninge skulle afgøre sagen. De tre dommere og tre af nævningene mente, at de fire tiltalte skulle dømmes for hovedforholdet, men det var ikke nok. Der skal nemlig fire ud af seks nævninge til.

Så selv om seks ud af ni mente, at de fire tiltalte mænd i alderen 22 til 26 år var skyldige, så blev de altså alle frifundet.

Retten fandt det heller ikke bevist, at de tiltalte havde dopet den 19-årige kvinde med et ukendt stof, mens hun befandt sig i lejligheden.

Brød grædende sammen

Da kendelsen blev læst op, brød de fire tiltalte grædende sammen og holdt om hinanden, mens de lod tårerne få frit løb. Der brød et lettelsens suk ud i salen, hvor der sad masser af familie til mændene. Det fortæller TV MIDTVESTs reporter i salen.

Familien til den 19-årige kvinde rystede på hovedet over kendelsen og så måbende til.

En af de tiltalte, en 22-årig mand, er kendt skyldig i voldtægt af en tidligere kæreste. Han er også fundet skyldig i at have forsøgt at påvirke et vidne til at afgive falsk forklaring for retten. Det skete ved, at han forsøgte at udsmugle et brev fra arresten.

Flere af de tiltalte er fundet skyldige i at have delt krænkende billeder af det seksuelle samkvem med kvinden.

Retten skal nu tage stilling til, hvilken straf de skal idømmes. Der ventes endelig dom senere fredag.