Frifundet for voldtægt efter to domme

Han blev dømt i både by- og landsret - men så optog han en samtale med sin tidligere kæreste, og så blev en vestjysk voldtægtssag genoptaget.

180411_Vestre_Landsret.jpg

En 47-årig mand fra Ringkøbing blev mandag ved Vestre Landsret i Viborg frifundet for voldtægt - til trods for at han to gange tidligere er dømt i sagen.

Den 47-årige blev i byretten i Herning og senere også i landsretten idømt et år og ni måneders fængsel for voldtægt af sin tidligere kæreste. Han har hele tiden nægtet sig skyldig, og da der kom nye oplysninger, besluttede Den Særlige Klageret, at sagen skulle genoptages - og det endte altså med en frifindelse.

- Der findes ikke et retssystem i verden, hvor muligheden for justitsmord ikke er til stede. Men jeg er glad for, at vi lige har forhindret et af slagsen, siger mandens forsvarer, Troels Lind Pedersen.

Anklageren i sagen, vicestatsadvokat Tina Østergaard, nøjes med at konstatere, at retten har truffet en afgørelse på baggrund af de nye oplysninger. Og det acceptererer anklagemyndigheden, siger hun.

Optog samtale på mobiltelefon

Efter dommen i landsretten i 2009 genoptog den 47-årige forholdet til kvinden - og her skulle hun have tilstået, at hun havde løjet om voldtægten. Den 47-årige optog samtalerne på en mobiltelefon, og det var disse oplysninger, der førte til, at sagen blev genoptaget. 

Den 47-årige nåede at afsone 14 måneder og vil nu kræve erstatning - et krav, som endnu ikke gjort op. Dertil kommer erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

 Advokat Troels Lind Pedersen fortæller her om den 47-åriges reaktion på frifindelsen:

0:37