Frifundet for økserøverier

De to gerningsmænd, der blev dømt for økserøverier i Herning og Karup, er blevet frifundet for forholdene i Vestre Landsret. De slipper dog ikke for fængsel.

141212oekse.jpg

Tre unge mænd havde anket deres dom til Landsretten i Viborg. Nu har to af dem fået nedsat deres fængselsstraffe, da de er frifundet for økserøverier i Karup og Herning. Det oplyser anklager Malene Christensen fra Statsadvokaten i Viborg.

- I og med der er sket frifindelse i nogle af forholdene, er det klart, at dommen også bliver nedsat, siger Malene Christensen.

Landsretten mente ikke, at der var bevis for, at to af de dømte stod bag økserøverierne mod Super Brugsen i Karup og Netto i Herning. Nu har de fået nedsat deres domme til to år bag tremmer. Oprindeligt var de i byretten idømt 3,5 års fængsel, men slipper altså ikke slipper dog ikke for fængsel, da landsretten fastholdt byrettens dom om andre forhold.

Den tredje gerningsmand fik stadfæstet sin dom fra byretten og kommer altså først på fri fod efter et år og tre måneders afsoning.