Frifundet for måge-mishandling

To mænd var tiltalt for at sparke og kaste mågeunger ned fra lagerbygning - de blev dømt i byretten, men frifundet i landsretten.

270213_Maage.jpg

En vognmand og hans medhjælper er i Vestre Landsret blev frifundet for en usædvanlig form for dyremishandling på Mors.

De to mænd var i byretten i Holstebro blevet idømt 30 dages fængsel - hvoraf de 14 var ubetinget - for i sommeren 2011 at have sparket et stort antal mågeunger ned fra taget på en industribygning i Tødsø.

Men landretten nåede altså til et andet resultat, skriver Ritzau.

De to mænd var tiltalt for at have sparket og kastet over 100 ikke-flyvefærdige unger ned fra taget, ligesom de skulle have kørt nogle af fuglene over.

Tiltalen byggede blandt andet på forklaringerne fra to vidner, der arbejdede på stedet som lagermænd. Men vidnernes forklaringer var ikke sikre nok til en domfældelse. For eksempel havde de kun set de tiltalte i fem og 15 sekunder, oplyser vognmandens forsvarer, advokat Jeppe L. Jepsen.

Desuden var de ikke helt sikre i identifikationen, fortæller advokaten, der tilføjer, at samtlige stemmer i domsmandsretten har stemt for frifindelse. De tiltalte har forklaret, at de ikke forlod liften og således slet ikke befandt sig på taget.