Fremskridtspartiet i dødskamp

Fremskridtspartiets kasserer er ekskluderet og spidskandidaten vil ikke vælges. Partiet holdt her i weekenden landsmøde i Aulum.

fremskridtsparti001.jpg

Fremskridtspartiet holdt Landsmødet i Aulum her i weekenden, før et af de vigtigste valg i partiets historie. Det er en regulær kamp for overlevelse, partiet er i. Landskasser Eigil Kølbæk fra Ørre er ekskluderet af partiet  for rod i regnskabet. Og spidskandidaten til regionsrådsvalget, Niels Højland fra Videbæk stiller ikke op for at blive valgt, men for at Fremskridtspartiet kan få penge i partistøtte. 

- Han vil i hvert fald ikke ind i regionspolitik, siger den nyvalgte formand, Ernst Simonsen fra Ålborg. Men hvorfor stiller han så op? - Det er mest for at få nogle af de der penge, fortæller formanden.

 Tidligere folketingsmedlem Aage Brusgaard fra Mors stiller ikke op til kommunalvalget og han røg i weekenden også ud af partiets hovedbestyrelse.  Ove Jensen fra Aulum trak sig på landmødet som Landsformand for Fremskridtpartet efter to år på posten. Ove Jensen erkender samtidig, at det chancerne for at få en fremskridtskandidat valgt et eller andet sted i landet ikke er særligt store.

Siden jordskredsvalget i 1973 er den kommende valgkamp den  måske  mest afgørende i partiets historie.  Bliver ingen valgt kan det være slut med det engang så farverige parti.